perjantai 5. joulukuuta 2008

Minun jouluevankeliumini

Välillä kyllä ihmettelen itseäni. Puhuin äsken jonkun markkinatutkimustädin kanssa puhelimessa puoli tuntia SÄMPYLÖISTÄ. Minä en edes syö sämpylöitä. Markkinatutkimustäti oli soittanut ainakin neljä kertaa ("nyt on väääähän huono hetki..."), ja lopulta annoin periksi. En aina ihan ymmärtänyt, mitä täti sanoi. Hän toisti myös nimeni kaikki kirjaimet tyyliin A kuin Anna I kuin Iivari D kuin David A kuin Anna, ja paras oli kaikkien nimiesimerkkien keskelle yhtäkkiä "L kuin LINTU". Olin vajota ärsyyntymisestä lattialle, mutta SILTI lupasin, että minulle voi soittaa vastaavanlaisissa tutkimuksissa tulevaisuudessakin. MIKSI oi MIKSI sanoin niin? Onhan se ihan kivaa vastata kolme ensimmäistä kertaa, että välillä 1- 6, miten hyvin tämä mainoslause "leipoo suomalaisten suosikkileivät" kuvaa Fazerin ruispuikulaa. Tämä ei muuten ollut ensimmäinen kerta, kun saan näitä puheluita. Kerran vastasin virvoitusjuomia koskeviin kysymyksiin. Kyllä, olen juonut muutaman kerran vadelmalimua. Argh, nyt tekee mieli repiä hiukset irti.

Kuten ehkä jotkut saattavatkin muistaa, yritin kokea muutama viikko takaperin uskonnollista heräämistä, ja halusin, että ystäväni pitäisivät kanssani hartauden. Jotenkin ajatus ei kuitenkaan oikeasti tuntunut omalta, ja tänään, ollessani ehkäpä tähänastisen elämäni huvittavimmalla luennolla, löysin jälleen välillä katoavan uskontoni.

Kuuntelimme mm. kasetin nimeltään Rock'n rollin maailma. Minulla ei ollut harmaintakaan aavistusta moisen viihdearvon omaavasta materiaalista. Se kasetti oli ihan loistava! Haluan sen omaksi! Kyseessä on siis vuonna 1985 julkaistu Helluntaiseurakunnan "valistuskasetti", joka kertoo Heavy-musiikin olevan lähtöisin Saatanasta, ja siinä kerrotaan the Beatlesilla, Led Zeppelinillä, etenkin Jimmy Pagella, ja (kaikista paras:) ELTON JOHNILLA olevan yhteyksiä paholaiseen. Näihin yhtyeisiin on piiloutunut itse Saatana, naamioituneena kauneimpaan kuviteltavissa olevaan muotoon. Ja häntä tulee varoa! Kannessa lukee: "Koska tällä kasetilla kuultavat puheaineistot ja musiikkinäytteet sisältävät runsaasti perkeleen tekoja, pyydämme Jeesuksen veren suojaa jokaisen osalle, joka tätä äänitettä kuuntelee."



Tämä selittää aika paljon asioita elämästäni. Syy siihen, miksi olen niin turmeltunut ihminen ja suhtaudun oudolla kiihkolla kaikkeen uskontokiihkoiluun, on musiikki. Paholainen on saanut minusta otteen viimeistään 12-vuotiaana, kun popitin täysillä Led Zeppelinin Black Dogia. Kuten kasettikin totesi, "nyt tiedämme, mikä Jimmy Page on miehiään". Robert Plant on saastuttanut minut, kuten myös George Harrison, jonka "itämaisista uskonnoista vaikutteita ottanut musiikki" on soinut kaiuttimissani jo kauan. Tässä on myös selitys sille, miksi ihannoin mm. viinaa.

Kiitos Helluntaiseurakunta, olen saanut taas muistutuksen siitä mihin minä uskon. Rock'n rolliin!
Tässä musiikkia uskontunnustuksena!



Ja jos tämä on Saatanan tuotoksia, taidan olla Saatananpalvoja.

PUSH IT

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Looolz, mistä sä tollasen kasetin repäsit?! :D

Aida kirjoitti...

heavy metal -luennolta :D!